kinderyoga

Steeds meer ouders en kinderen ontdekken de positieve werking van Kinderyoga.

De wereld waar we momenteel in leven vraagt veel energie. Dit gaat ook de kinderen niet onopgemerkt voorbij. Kinderen ervaren ook steeds meer stress en de druk om te moeten presteren. Dit wordt zowel op school als thuis ervaren, maar ook bijvoorbeeld ’s avonds op de sportclub.

Dit alles kan er niet alleen voor zorgen dat kinderen zich minder happy voelen, maar tegelijkertijd ook minder gewaardeerd. Tijd voor verandering dus, en dat kan met yoga worden ervaren.

 

Er zijn verschillende vormen van yoga(therapie) die ik aanbied:

  • Kinderyoga

Geschikt voor alle leeftijden. De lessen vinden plaats in groepen van maximaal 8 kinderen en worden zoveel mogelijk gescheiden
in de verschillende leeftijdsgroepen: van 2-6 jaar, 6-9 jaar en 9-12 jaar. Afhankelijk van de leeftijd en wensen hebben de lessen een thema.
Voorbeelden van thema’s kunnen zijn: circus, dierentuin, sinterklaas, vaderdag. Maar ook: omgaan met gevoelens of meer zelfvertrouwen.
Elk thema is mogelijk en kan aangevraagd worden.

 

  • Kinderyoga- coaching

Dit is een vorm van individuele coaching aan kinderen van 4 tot 12 jaar waarin net iets meer aandacht wordt besteed aan yoga, mindfulness en meditatie.

 

  • Therapeutische kinderyoga workshops

Geschikt voor alle leeftijden. De workshops vinden plaats in groepen van maximaal 8  kinderen en worden zoveel mogelijk gescheiden
in verschillende leeftijdsgroepen: 2-6 jaar, 6-9 jaar en 9-12 jaar. De workshops zijn gericht op een thema die ingrijpend kan zijn in het leven van een kind.
Voorbeelden van thema’s kunnen zijn: omgaan met de dood, verhuizen, het krijgen van een broertje of zusje, scheiding van ouders.
Bij jonge kinderen werk ik veel met prentenboeken, waardoor de yogales een spannend, leerzame vorm krijgt op basis van een verhaal.

 

  • Puberyoga

De lessen vinden plaats in groepen van maximaal 8 kinderen in de leeftijd van 12-16 jaar. Gezien de leeftijd krijgen deze lessen meer de Hatha-vorm.
Ook in deze lessen kan gewerkt worden met thema’s die voor pubers interessant en leerzaam zijn.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
×
Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Binnen 24 uur krijg je reactie.